Franču griķu pankūkas
330 g griķu miltu
1 ola
75cl auksts
ūdens
sāls, pipari
pildījumam: siers, šķinķis, olas, var pielikt saldo krējumu, lai sulīgākas
Ieberiet miltus un sāli bļodā. Tās centrā ielieciet olu, pēc tam maisot pamazām pielejiet ūdeni, kamēr iegūst biezu un elastīgu pankūku mīklu. Liek uz pannas cepties no vienas puses, kad apgriež uz otru pusi, uzpankūkas liek cepties sieru (kamēr izkūst), šķinķi, olu (olu var uzcept atseviķi, ja vēlas labi izceptu), u.c produktus pēc garšas un vēlmēm (var būt sēnes, lasis, dažāda tipa sieri, utmldz.) Papildina ar zaļumiem vai lapu salātiem.
Priekšrocība - ļoti ātri pagatavojamas un ļoti garšīgas!