Franču griķu pankūkas

330 g griķu miltu

1 ola

75cl auksts ūdens

sāls, pipari

pildījumam: siers, šķinķis, olas, var pielikt saldo krējumu, lai sulīgākas

Ieberiet miltus un sāli bļodā. Tās centrā ielieciet olu, pēc tam maisot pamazām pielejiet ūdeni, kamēr iegūst biezu un elastīgu pankūku mīklu. Liek uz pannas cepties no vienas puses, kad apgriež uz otru pusi, uzpankūkas liek cepties sieru (kamēr izkūst), šķinķi, olu (olu var uzcept atseviķi, ja vēlas labi izceptu), u.c produktus pēc garšas un vēlmēm (var būt sēnes, lasis, dažāda tipa sieri, utmldz.) Papildina ar zaļumiem vai lapu salātiem.

Priekšrocība - ļoti ātri pagatavojamas un ļoti garšīgas!


Fetas siera un olīvu kēkss

Sastāvdaļas:
200 g miltu
3 olas
100 ml piena
100 ml olīveļļas vai saulespuķu eļļas
1 paciņa cepamā pulvera
150 g fetas siera
75 g melnās olīvas bez kauliņiem
svaigi malti pipari
sviests veidnei
sāls nav nepieciešama, feta un olīvas ir diezgan sāļas
1.Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ° C,
2.kūkas veidni ieziež ar sviestu, pārkaisa ar miltiem un sakrata
3.Sagriež fetu un olīvas kubiņos,
4.Sajauc miltus, cepamo pulveri un sakultas olas, pievieno nedaudz piparu.
5.Pievieno eļļu, pienu un kubiņos sagrieztu fetu un olīvas.
6.Mīklu ielej veidnē un vāra apmēram 45 minūtes.
7.Pēc tam ļauj atdzist dažas minūtes pirms izņem no veidnes, pasniedziet siltu vai aukstu.




Laša tartars, bietes, melone un pasifloras augļi

Atsvaidzinoši krāsaini vasaras salāti, lieliski kopā ar Ezera rozā sidru "Vasara"!

SASTĀVDAĻAS:

2 bietes

¼ baltās melones

Gabaliņš svaiga ingvera

4 marakujas jeb pasifloras augļi

600g laša filejas

Zaļie lapu salāti

1 laims jeb zaļais citrons

6 zupas karotes olīveļļas

2 zupas karotes sagriezti smalkie lociņi

Sāls un pipari

SAGATAVOŠANA:

1.     Nomazgājiet bietes, tvaicējiet tās 5 minūtes un ļaujiet tām atdzist. Sagrieziet meloni mazos gabaliņos.

2.     Nomizojiet un sarīvējiet ingveru. Ar smalku rīvi noņemiet mizu pusei laima un izspiediet sulu

3.     Pasifloru sagrieziet uz pusēm, izņemiet mīkstumu, samaisiet ar olīveļļu, pēc tam pievienojiet laima mizu un sulu, sāli un piparus.

4.     Bietes nomizo un sagriež ļoti mazos gabaliņos. Sagrieziet lasi tartara veidā ar nazi. Bļodā visu sajauc ar pusi no pasifloru mērces un lociņiem.

5.     Pārklājiet un ļaujiet marinēties 15 minūtes ledusskapī. Pasniedziet dziļajos šķīvjos, izrotājiet ar zaļo salātu lapām. Atlikušo mērci pasniedz atsevišķi un pievieno pēc vēlēšanās.

6.     Melones vietā var izmantot arī gurķi, redīsus, sparģeļus ... un izrotāt ar ēdamajiem ziediem pēc vēlēšanās.

PĒRĻU GRŪBAS AR KAMAMBĒRA SIERU UN SPARĢEĻIEM

Iesaka šefpavārs AIGARS SĪLIS, restorāns “BANGERTS”  (Kuldīga)

BULJONAM

200 g burkāni, 100 g seleriju kāti, 3 ķiploka daiviņas, 100 g šalotes sīpoli, 1/4 no maza čilli, 20 g pētersīļi, 15 g dilles, 50 g fenhelis, 50 ml eļļa, 2 lauru lapas

Smalki sagrieztus burkānus, seleriju kātus, ķiplokus, šalotes sīpolus un fenheli apcep eļļā un uzlej ūdeni 1,5l. Pievieno sakapātus čilli, pētersīļus, dilles un lauru lapas – vāra 10 min. Pēc tam atdzesē un nokāš.Gatavs buljons ~1,2 l.

PĒRĻU GRŪBĀM

100 g šalotes sīpoli, 3 daiviņas ķiploka, 250 g pērļu grūbas, 100 ml sidra ,dārzeņu buljons, 50 g sviests, 200 g krēmsiers, 50 g parmezāna siers, 125 g baby spināti, 125 g kamambēra siers

Sviestā apcep sakapātus šarlotes sīpolus, pievieno sakapātu ķiploku daiviņas – cep 30 sec. Pievieno aukstā ūdenī noskalotas pērļu grūbas. Cep 5 min uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot. Pievieno sidru. Sidru novāra, lai katliņā nav šķidrums (alkohols izgaro). Pakāpeniski lej klāt dārzeņu buljonu (pēc vajadzības), kamēr grūbas gatavas (uzbriedušas). Pievieno krēmsieru, samaisa. Pievieno parmezāna sieru, samaisa. Pēc vajadzības pievieno sāli.

Pirms pasniegšanas iemaisa baby spinātus un kamambēra sieru.

Labu apetīti!